Direktlänk till inlägg 28 augusti 2012

Ironman Kalmar 2012

Av Krister - 28 augusti 2012 21:00

 


Min nionde Ironman och inte min snabbaste, jag visste det redan innan start, men vad gör man när man väl har betalt in och laddat för tävlingen. Jo, man åker och ställer upp och kör igenom tävlingen.
Häftig start och mycket folk, liv och rörelse vid start, en viss skillnad jämfört med första gången 2001. Häftigt att gå ut på bryggan och plumpsa i det kalla vattnet, inte speciellt varmt vill jag säga. Men en lugn sjö. Starten gick som vanligt i rätt bra och med så lite simning i sjö, blev det lite riktningsproblem upptäckte jag. Låg långt till vänster på första varvet.. ja, och redan efter 2000 meter var jag rätt trött i armarna. vid passeringen under bron va det trångt som satan, fattar inte riktigt , men det blir väl så när klungan kommer. Jag är ingen direkt snabb simmare och får harva med klungan, så det var trångt och jordigt i vattnet. Drog knäet i en sten på vägen ut på andra varvet, shit.. tänkte jag...men det gick förhållandevis bra, kände av det på cykeln men men.. På andra varvet va jag helt slut i simkroppen, men styrde mot mål och va glad och trött i armarna när jag sprang i ett knökfullt tält och krängde på mej hjälmen och handskarna. Alltid lika skönt att börja cykla efter en dryg simning, snabbt upp på bron och jag hade bra tryck upp mot bron, som inte alls var så lång och brant som jag hade trott, Västerbron x 3 ungefär. Nerför var en skön känsla och det gick rätt fort då och härligt att cykla på de smala vägarna på öland ,, men jag måste säga att det blev en del ofrivlilig och villg rulleåkning, men jag tycker det är löjligt att det ska va och kolla packet, koncentrera rulleåkningen på eliten och dom som ligger i slotgruppen. Dessutom är vägarna så smala är det är närmast omöjligt för en motocyklist att fälla någon, nu tillhörde jag klungan så det blir svårt då . Stanna och skulle kissa men fick hala in hela härligheten för att man får bara kissa på toaletterna sa en motorcyklist som stannade.. Men några km längre fram stanna jag och kissade i varje fall. Kissa sedan på en toa så jag var ganska lydig, Rätt korkad regel faktiskt, i alla fall i Sverige, möjligen utomlands om man kör igenom ngn nationalpark kan det ev vara berättigat. På fastland började jag känna mej lite trubbig i benen och sista 3 milen var det knappt styrfart på eländet. Men 4 pass över 10 mil , där det längsta varit 120 km, säger väl en hel del. behövs helt enkelt fler långa pass på cykeln, Farten finns men inte uthålligheten. En långsam t2 byte, men väl ute på löpningen va det stumt första 2 km, sen lossnade det och jag tuffade på i första varvet i ett 4,15-4.30 tempo , andra varvet började det gå segt och tredje varvet var det inte alls roligt, men inte ont i löparmusklerna utan cykelmusklerna som spökade rejält, framsida lår som gjorde väldigt ont. ja,ja,,stappla imål på 11,29 .. kunde varit 10,52 med lite flyt i löpningen, men vad spelar det för roll inget pb i varje fall. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 11 januari 2014 23:28

test

Av Krister - 23 december 2013 17:38


Den gode trimaster rekomenderade en fin restaurang idag och jag cyklade iväg mot den. Lätt och smidigt, mötte massor av vanliga cyklster, men sen kom också följebilen som säkert plockade upp dom . Igenom centrum och en vänstersväng. rätt kraftigt upp...

Av Krister - 22 december 2013 23:41


Anlände igår men orkade inte med något avancerat , så imorse skruvade jag ihop cykeln. Cyklade iväg i tron att hitta den riktiga vägen längs kusten, men körde fel och drog uppåt istället. Santa Lucia verkade inte så jobbigt, men det var rätt mycket...

Av Krister - 4 november 2013 02:03

En av The Big Five alltså, 13 år sen sist och nu solo och en helt annan resa än förra gången.    05.52 gick tunnelbanen till båten som avgick 05.45. När jag klev på tåget så va det bara svarta män och kvinnor på tåget och de börja prata med mej. ...

Av Krister - 28 september 2013 20:22

Svalt och snabbt gick det idag.  Hög puls och bra tryck i steget. Riktigt roligt den 19:e gången.    ja, det började med bussarna från ropsten och tydligen så har dom inte lärt sig ett dyft, mycket folk som ska med men alla är paralyserade så det...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Coaching, Träning & Tävling med Blogkeen
Följ Coaching, Träning & Tävling med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se